Meer zelfredzaamheid in het water

Wat is survivalzwemmen?

Na het behalen van het C diploma van het ZWEM ABC kan je bij de Swaneburg door gaan met de zwemlessen voor de 3 diploma’s survival zwemmen.

De zwemlessen survival zwemmen bestaan uit een opleiding voor de diploma’s survival 1, survival 2 en survival 3. Het doel van deze lessen is om meer zelfredzaam en zelfverzekerd te worden in het water. Door de survivalzwemles raak je meer vertrouwd met het water en kunnen onverwachte situaties in het water beter overzien. Daardoor raken ze ook minder vlug in paniek.

Tijdens de zwemlessen leren de kinderen allerlei overlevingstechnieken; de meeste oefeningen voeren de kinderen uit in van te voren afgesproken kleding. De kinderen zwemmen met kleren om hun conditie te verbeteren en om te leren ervaren hoe het is om met kleren aan te zwemmen en handelingen uit te voeren. De kinderen leren hoe ze een drenkeling veilig kunnen redden en hoe ze bv. kunnen drijven op hun laarzen.

De-Swaneburg-Coevorden_zwembad-sporthal_survival-zwemmen-01

Uitdagende opdrachten

Ook leren ze hoe ze om moeten gaan als hun bootje omslaat; wat kunnen ze verwachten als ze onder de boot terecht komen en hoe kunnen ze hun omgeslagen boot gebruiken als reddingsmiddel.

Daarnaast leren de kinderen zich te oriënteren onder water door met een geblindeerde duikbril opdrachten uit te voeren.

Voor wie: voor kinderen die willen blijven zwemmen en er steeds weer iets bij willen leren.

Tijden & tarieven

Hier vind je alle tijden & tarieven  van De Swaneburg.

De-Swaneburg-Coevorden_zwembad-sporthal_zelfredzaamheid-01