Zwemlessen bij De Swaneburg

In een waterrijk land als Nederland is het belangrijk dat kinderen én volwassenen goed kunnen zwemmen. De Swaneburg biedt een compleet pakket aan zwemlessen voor iedere leeftijd en voor ieder niveau.

Motivatie, zwemplezier, zwemveiligeheid en zelfredzaamheid

De inhoud van de zwemlessen in de Swaneburg is gebaseerd op vier uitgangspunten: motivatie, zwemplezier, zwemveiligheid en zelfredzaamheid.

Motivatie

Onze zwemopleiding heeft een planmatige aanpak met een individuele doorstromingsmogelijkheid naar het volgende niveau. Ons streven is ieder kind zoveel mogelijk te stimuleren binnen zijn / haar kunnen.

De duur van de totale zwemopleiding is moeilijk aan te geven daar deze sterk afhankelijk is van onder andere – begin niveau – aanvang – regelmaat – kracht.

De-Swaneburg-Coevorden_zwembad-sporthal_recreatief-zwemmen-17

Zwemplezier

Water is hartstikke leuk ! Je wordt er nat van ! Je kunt er heerlijk in zwemmen ! Dat gevoel willen wij uw kind meegeven tijdens onze zwemlessen. Bij het leren zwemmen houden wij rekening met de leeftijd van uw zoon/ dochter.

Wij proberen zoveel mogelijk aan te sluiten bij de leef- en denkwereld van uw kind. Tijdens de zwemlessen vindt u dan ook speelelementen bij het aanbieden van de oefenstof, waarbij wij gebruik maken van leuk en leerzaam materiaal.

Plezier bij het leren zwemmen is heel belangrijk.

De-Swaneburg-Coevorden_zwembad-sporthal_baby-peuter-zwemmen-01

Zwemveiligheid

Wij vinden het heel belangrijk dat uw kind zich vrij voelt in het water. Daarvoor leert het op verschillende manieren met het water omgaan.

Vaardigheden zoals:
- te water gaan
- onder water gaan
- drijven
- ademhaling
- wenden en keren
- met kleren aan zwemmen

Met bovenstaande vaardigheden worden op een speelse wijze en vroegtijdig aangeleerd. Als uw kind eerdergenoemde vaardigheden in verschillende waterdiepten beheerst kan het vrij in het water bewegen. Uw kind krijgt hierdoor een veilig gevoel en kan dan zonder angst lekker van het water en de daarbij behorende attracties zoals de glijbaan en de opblaas spelattributen genieten.

De-Swaneburg-Coevorden_zwembad-sporthal_zwemmen-zwemles-15

Zelfredzaamheid

Ook in de natuur zijn bovengenoemde vaardigheden een “ must “; denk eens aan al het water in sloten, kanalen, rivieren en de golven van de zee. Wij bereiden uw zoon/ dochter voor op een stukje zekerheid en veiligheid ten opzichte van water en dus ook van de natuur.

Leren zwemmen volgens het ZWEM ABC dat kan natuurlijk ook bij de Swaneburg. Een professioneel team van goed opgeleide zwemleraren en leraressen zorgt ervoor dat de kinderen op een deskundige en verantwoorde wijze en natuurlijk met veel plezier leren zwemmen voor de diploma’s A, B en C.

Maar ook na het behalen van het C diploma kunnen de leerlingen hun zwemvaardigheid verhogen bij de lessen voor het snorkelen.

De-Swaneburg-Coevorden_zwembad-sporthal_zelfredzaamheid-01

Kom jij ook een keertje bij ons zwemmen?

Alle tijden en tarieven vind je hier »