Sauna & stoombad

Heerlijk ontspannen na het baantjes zwemmen of even bijkomen van een drukke werkweek. Het kan allemaal in onze sauna en/of stoombad.

Even lekker ontspannen.....

Gezond en evenwichtig leven betekent een goede balans tussen inspanning en ontspanning. Bij Zwem- en Sportaccommodatie de Swaneburg is alles hiervoor aanwezig zoals het stoombad, de sauna, de koude douche en natuurlijk de mogelijkheid tot activiteiten.

Heerlijk warm ontspannen in onze sauna

Bezoek onze sauna en stoombad voor een ultieme ontspanning; een saunagang draagt bij aan een schoon lichaam en een goede gezondheid. Het principe van de sauna is gebaseerd op warmte, vocht en afkoeling. De temperatuur van de sauna ligt rond de 75 graden en stimuleert de werking van de organen.

Er ontstaat een zuurstofrijke doorbloeding van de interne organen en spieren/ gewrichten krijgen hun soepelheid terug. Door de warmteontwikkeling begint de huid te transpireren en verlaten allerlei afvalstoffen het lichaam. Het lichaam wordt dus grondig gereinigd. Net als een sauna zorgt ook ons stoombad voor opwarming van het lichaam.

De-Swaneburg-Coevorden_zwembad-sporthal_sauna-03
De-Swaneburg-Coevorden_zwembad-sporthal_sauna-05

In een kwartiertje weer helemaal kwiek

Een Turks stoombad is ideaal voor mensen met verstopte luchtwegen. De warmte van de stoom opent de poriën , reinigt de huid, stimuleert de bloedsomloop en voert de afvalstoffen uit het lichaam.

Daarnaast heeft een stoombad een heerlijke ontspannende functie. Een kwartier stoom afblazen in het stoombad geeft al veel voldoening voor de rest van de dag.

Lekker bubblen in onze whirlpool

Onze sauna treft u aan achter in het zwembad bij de ingang van de glijbaan. Daarnaast een whirlpool, stoombad en koude douche.

Gebruik sauna tijdens openstellingsuren.
U kunt gebruik maken van de sauna tijdens alle uren die de Swaneburg open is voor recreatief zwemmen en doelgroepen.

Badkleding is verplicht.

De-Swaneburg-Coevorden_zwembad-sporthal_sauna-04

Kom jij ook een keertje bij ons ontspannen?

Alle tijden en tarieven vind je hier »