Protocol 8.0

Beste bezoekers

Helaas heeft het ministerie voor ons besloten en moeten wij de regels volgen. Ouders van leskinderen moeten dus een geldige QR code of negatief testbewijs kunnen tonen. Wij hebben gemeend dat wij u allen tegemoet kunnen komen in de vergoeding van de leskaart. Zolang dit protocol van kracht is, u niet kunt komen met uw kind omdat u niet gevaccineerd bent, verlengen wij uw kaart. Heel fijn zou het zijn als u ons een mail stuurt met de naam van uw kind, zodat wij weten dat hij/ zij afwezig is( info@deswaneburg.nl)
Ook op recreatiekaarten, doelgroepkaarten, andere leskaarten, meerbadenkaarten zal een verlenging van toepassing zijn. Het spijt ons nogmaals dat het zo loopt en hopen u toch snel terug te zien in ons zwembad of 1 van de sporthallen.

Hartelijke groet

Bestuur en manager stichting de Swaneburg/ Drostenhal

Nieuwe versie Protocol Verantwoord Zwemmen (versie 8.0) gepubliceerd

  • 4 november 2021

Vanaf zaterdag 6 november gelden er nieuwe coronamaatregelen voor de zwembaden. Met ingang van deze datum gelden de maatregelen uit het Protocol Verantwoord Zwemmen versie 8.0.

De belangrijkste wijzigingen hierin zijn:

  • Een coronatoegangsbewijs (negatieve testuitslag, vaccinatiebewijs of herstelbewijs) én een geldig ID-bewijs zijn verplicht bij binnenkomst van een zwembad voor iedereen van 18 jaar en ouder. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving*, geldt dit ook voor ouders van kinderen die naar zwemles gaan.
  • Publiek is toegestaan, ook bij wedstrijden, leszwemmen en diplomazwemmen. Hierbij geldt wel een coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf 18 jaar. Bij topsportcompetities is een coronatoegangsbewijs verplicht vanaf 13.
  • Er is een dringend advies om buiten het water 1,5 meter afstand te houden.
  • Voor het zittend nuttigen van eten en drinken in een horecaruimte of op het buitenterras geldt dat een coronatoegangsbewijs verplicht is vanaf 13 jaar en ouder.
  • Het tonen van een coronatoegangsbewijs geldt niet voor amateursport in de buitenlucht, waaronder zwemmen in buitenbaden.
  • Op sommige pagina’s van de Rijksoverheid staat hierover nog foutieve informatie, namelijk dat zij uitgezonderd zijn. Dit is niet het geval. De Rijksoverheid moet deze pagina’s nog aanpassen.