Zwangerschapszwemmen is ideaal

Zwemmen is een van de weinige sporten die u de gehele zwangerschap door kunt beoefenen. Sommige aanstaande moeders vinden het echter te druk in het zwembad. Daarom hebben wij speciaal voor aanstaande moeders tijd.

Zwangerschapszwemmen is gezond voor lichaam en geest en tevens een uitstekende aanvulling op de welbekende zwangerschapsgymnastiek. Zwemmen heeft namelijk een gunstige invloed op onder andere de bloedcirculatie, ook vindt er een verhoogde zuurstofopname plaats, wat belangrijk is voor moeder en kind.

Naast het zwemmen wordt aangepaste oefenstof gegeven die is afgestemd op de lichamelijke veranderingen. De oefeningen bestaan vooral uit bewegings-, ontspannings- en ademhalingsoefeningen.

De-Swaneburg-Coevorden_zwembad-sporthal_Zwangerschapszwemmen-01

Makkelijk bewegen door opwaardse druk

De lessen gaan uit van de mogelijkheden die het water te bieden heeft. Zo wordt onder meer rekening gehouden met de opwaartse druk van het water, die ervoor zorgt dat de aanstaande moeder veel gemakkelijker beweegt.

Iedere aanstaande moeder kan op deze manier ondervinden hoe ontspannend het water kan zijn en hoe prettig het is om de buik even niet te voelen. Vooral door de aangename temperatuur van het water van het recreatiebad ( ruim 33 graden ) zult u zich tijdens en na afloop van de les zeer ontspannen voelen.

De-Swaneburg-Coevorden_zwembad-sporthal_recreatief-zwemmen-02

Deskundige begeleiding

De activiteit wordt gegeven door een deskundige zwemonderwijzeres. De lessen bestaan uit 45 minuten oefenen en daarna kunt u nog rustig wat banen blijven zwemmen. Na afloop kunt U onder het genot van een kopje koffie/ thee nog even heerlijk bijpraten.

Postnataal zwemmen
Na de bevalling hoeft u natuurlijk niet te stoppen met zwemmen; in deze fase is het belangrijk het lichaam weer in de door u gewenste conditie te brengen. U kunt dit doen op eigen initiatief tijdens de rustige uren recreatief zwemmen maar u kunt zich ook aansluiten bij een groep die onder deskundige leiding te werk gaat. Denk ook aan het baby peuter kleuter zwemmen.

Zwangerschapszwemmen is voor alle zwangere vrouwen die tijdens de eerste tot en met de laatste dag van hun zwangerschap in conditie willen blijven.

Tijden & tarieven

Hier vind je alle tijden & tarieven  van De Swaneburg.

De-Swaneburg-Coevorden_zwembad-sporthal_Zwangerschapszwemmen-02