Meer bewegen voor Ouderen

Meer Bewegen voor Ouderen, oftewel MBvO, staat steeds meer in de belangstelling. Dit is niet zo vreemd, want steeds meer “ ouderen “ zien in dat het van belang is om zo lang mogelijk lichamelijk en geestelijk actief te blijven functioneren en daardoor optimaal van het leven te kunnen blijven genieten. Dus ook wanneer u de grens van 50 jaar gepasseerd bent, is het in het zwembad nog steeds goed vertoeven.

Optimale conditie
Om uw lichaam in optimale conditie te houden en uw spieren geen kans te geven stijf te worden nodigen wij u uit mee te doen aan het Meer Bewegen voor Ouderen programma. MBvO is watergymnastiek en bestaat uit mobiliserende ontspannings- en vaardigheidsoefeningen in het water daar waar u nog kunt staan. U hoeft dus niet te kunnen zwemmen om mee te doen.

Het gaat bij MBvO om het bevorderen van de motorische activiteit van oudere mensen die, gemeten naar hun leeftijd, gezond geacht kunnen worden. Wij streven naar een sociaal, recreatief, preventief en activerend bezig zijn.

De-Swaneburg-Coevorden_zwembad-sporthal_volwassenen-zwemlessen-01

Sporten onder deskundige begeleiding

Opwaartse druk
Bij MBvO doet u mee aan allerlei oefeningen zodat u zich al bewegend heerlijk ontspant en uw gewrichten los en soepel maakt, waardoor u zich na afloop van deze activiteit als herboren zult voelen. Tijdens het bewegen in het water worden alle spieren optimaal belast, zonder dat er een te grote druk op botten en/of spieren wordt uitgeoefend; de opwaartse druk, die ons lichaam in het water ondervindt, ondersteunt en helpt ons daarbij.

Deskundige leiding
De MBvO-les wordt gegeven door deskundige instructeurs en duurt 45 minuten. MBvO is niet alleen gezond maar daarbij ook nog eens zeer gezellig.

Tijdens deze activiteiten is lachen zeker niet verboden en na de les kunt U tijdens het drinken van een kop koffie/thee in de horeca nog even gezellig napraten.

De-Swaneburg-Coevorden_zwembad-sporthal_recreatief-zwemmen-02

Meer weten? Informeer vrijblijvend

Voor wie is MBvO?
MBvO is geschikt voor alle 55 plussers die regelmatige lichaamsbeweging belangrijk vinden. (aan uw lichamelijke conditie worden geen speciale voorwaarden gesteld).

Wanneer u twijfels heeft over uw gezondheid, neem dan eerst even contact op met uw huisarts.

Tijden & tarieven

Hier vind je alle tijden & tarieven  van De Swaneburg.

De-Swaneburg-Coevorden_zwembad-sporthal_Meer-Bewegen-voor-Ouderen-02