Verbeter jouw conditie met Aqua Jogging

Lopen zonder de bodem te raken is een activiteit in Zwem- en Sportaccommodatie de Swaneburg; wij noemen dit Aqua Jogging.

Aqua jogging is een effectieve manier om in het zwembad de conditie te verbeteren; deze activiteit wordt ook wel diepwater lopen genoemd.

Een aqua jogger draagt om het middel een zogenaamde wetbelt, een soort drijfriem van lichtgewicht materiaal met een groot drijfvermogen. De drijfriem ( wetbelt ) zorgt voor een verticale houding in het water. Vanuit deze positie kunnen loopbewegingen worden uitgevoerd zonder de bodem van het zwembad te raken. Aqua joggen is dus eigenlijk een simulatie van lopen in zweeftoestand, waarbij armen en benen als in looptoestand bewegen.

Behalve loopbewegingen in het water kunnen allerlei specifieke oefeningen worden gedaan voor armen, benen en romp evt. met gebruik van hulpmidelen.

De-Swaneburg-Coevorden_zwembad-sporthal_Aqua-Jogging-01

Sporten met de weerstand van het water

Het bijzondere van bewegen in het water is dat de weerstand toeneemt naarmate de beweging sneller wordt uitgevoerd. Ondanks de grote belasting kunnen door aqua jogging gewrichten, spieren en pezen niet overbelast worden. Er is dus geen kans op blessures en zelfs spierpijn blijft achterwege. Regelmatig oefenen leidt al snel tot een aanzienlijke verbetering van het uithoudingsvermogen.

Aqua jogging kan door iedereen worden beoefend, ongeacht leeftijd, zwemvaardigheid of lichamelijke conditie. U moet wel kunnen zwemmen.

Volwassenen en jeugd die hun conditie eens op een andere manier willen opbouwen of behouden kunnen meedoen. Ook voor sporters als aanvullende training of geblesseerde sporters die “ terug willen komen “ en ook ideaal voor mensen met overgewicht die toch actief willen sporten.

Tijden & tarieven

Hier vind je alle tijden & tarieven  van De Swaneburg.

De-Swaneburg-Coevorden_zwembad-sporthal_Aqua-Jogging-02